La maleta dels contes

A l’estança de 2-3 anys tenim “la maleta dels contes” una activitat que es treballa  conjuntament família – escola, ja que la maleta viatjarà durant tot el curs de l’escola a casa de cadascú dels infants de l’estança.

És molt important treballar aquesta activitat amb molt de carinyo, il·lusió i alegria, per així fomentar la passió pels contes i la lectura en un futur. És per això mateix que volem involucrar als pares dels infants a treballar conjuntament aquesta activitat amb l’escola.

Durant  el curs anem explicant diferents contes segons l’època de l’any o els interessos dels infants tractaran d’un tema o altre. Aquests contes s’aniran afegint a la maleta i traient segons les necessitats i interès dels infants.

A part dels contes, també hi afegim diferents propostes d’activitats: titelles, jocs de sons, trenca closques, dibuixos… una activitat per cada conte que treballem.

La finalitat d’aquesta activitat és de poder gaudir d’una bona estona amb els infants i poder fer partícips a les famílies.

A l’escola bressol “El xic Martinenc” posem el nostre particular gra de sorra fent que els contes siguin els millors companys de joc per als nens abans que s’enfrontin a la complicada tasca d’aprendre a llegir.

Si després aquests nens i nenes esdevenen bons lectors, haurem contribuït a fer-los el millor regal que es pot fer a algú: “l’amor als llibres”, ja que llegint podem viatjar a móns plens de fantasia, podem trobar els millor amics i les més meravelloses  aventures i mai no ens avorrirem ni ens sentirem sols!!!!