MENJAR FRUITA, que bo que és !!!!

Des de sempre un dels nostres objectius com escola, ha estat prioritzar el consum de la fruita, com a activitat important en el dia a dia dels infants a l’escola.
La fruita és un dels aliments més rics en vitamines i nutrients i té un munt de beneficis en els més petits. Sigui per esmorzar, berenar o fins i tot de postres, la fruita ha d’estar present cada dia en la nostra alimentació a l’escola bressol. Cadascuna de les fruites aporta un determinat nutrient o vitamina que influeix de manera molt positiva, sobretot si parlem dels nens, que encara estan en edat de créixer.

Perquè menjar fruita?

Podríem començar anomenant tot allò que aporta menjar fruita diàriament i l’importancia que té en els infants:

  • Hidrata l’organisme, les fruites tenen un contingut molt elevat d’aigua. És una bona manera d’hidratar als més petits, sobretot en èpoques de molta calor.
  • Hauríem de pendre de 3 a 4 peces diàries, ja que aporta vitamina C i minerals.
  • Ajuda al bon funcionament del aparell digestiu.
  • Depura l’organisme.
  • Aporta fibres vegetals.
  • Ajuda a que els infants tinguin un bon rendiment a l’escola.

Com ho fem?

La implicació de les famílies es bàsic per dur a terme aquest projecte ja que les famílies són una part molt important de la nostra escola i sense elles això no seria possible.
Cada curs expliquem la importancia de la fruita en els seus fills durant la vida quotidiana a l’escola. Els infants han de tenir una nutrició adequada a les seves necessitats ja que això pot marcar la diferència entre una vida sana. I donem molt d’emfasi a la introducció de la fruita a la dieta diaria dels infants a l’escola. Per això cada familia porta 3 dies a la semana una peça de fruita.

Quan la mengem?

La fruita està molt presenten en la quotidianitat de l’escola. Els infants mengen fruita diverses vegades durant el transcurs del dia:
* A mig matí. Com que funcionem a partir dels ambients de lliure circulació, els infants van desenvolupant el seu joc pels diferents espais de l’escola i a mig matí les educadores preparen la fruita i la ofereixen als nens i nenes que están en aquell moment en el seu ambient. Es fa una macedònia barrejant les diferents fruites que les famílies han dut.
( Com a mínim hi ha un dia a la semana que fem suc de taronja o licuem fruita )
* Després de dinar. En l’apat del migdia també se’l ofereix fruita ( ja sigui peça, suc, compota … )
* A la tarda quan s’aixequen de fer la migdiada.

Quan anem d’excursió ( un dia a la setmana ) també preparem una carmanyola plena de fruita i si disposem de taronges també fem un suc i ens ho emportem.

Que ens aporta menjar fruita junts?

  • Facilita la incorporació de nous aliments. Descoberta de nous gustos, textures …
  • Menjar fruita en companyia dels companys afavoreix els aspectes de convivencia i de relació social.
  • promou l’autonomia i la responsabilitat d’aprendre a compartir.
  • Potencia comportaments i habilitats que facilitin la destresa.

“ SOM EL QUE MENGEM”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *