SORTIDES A L’EXTERIOR, UN ESPAI MÉS DE LA NOSTRA ESCOLA

Des de l’escola bressol creiem que l’aprenentatge ha de ser actiu, vivencial i engrescador. Per aquest motiu volem donar èmfasi a les sortides a l’exterior perquè creiem que ocupen una part molt important dins la pedagogia de la nostra escola. És per això que sempre que es pot, a ser possible, un cop per setmana o cada quinze dies, els infants fan una sortida per l’entorn proper. Aquestes sortides setmanals proporcionen als infants el desenvolupament de l’autonomia i la motivació per descobrir coses noves i nous entorns, la possibilitat d’observar i formar part d’experiències noves que afavoreixen aprenentatges significatius.


A més a més, afavoreixen el desenvolupament de l’infant proporcionant un aprenentatge vivencial, a través del qual els infants toquen, senten, oloren i viuen la naturalesa, ja que la nostra escola té la sort d’estar envoltada de paisatges al mig de la natura.

Sortir a descobrir l’entorn proper permet a l’infant viure:

  • Experiències sensorials: allà hi ha els materials de joc menys estructurats del món i és així com la creativitat i la inventiva dels nens i nenes sembla no tenir fi.
  • Potenciar el joc simbòlic: Jugar a l’aire lliure ens permet estimular la imaginació i la creativitat dels nens i nenes, ja que es tracta d’un escenari idoni per inventar jocs i imaginar situacions (un tronc caigut pot ser una carretera, un arbre pot ser una cabana…)
  • Fer activitats motrius: Les activitats a l’aire lliure ajuden a que es desenvolupin millor les capacitats físiques i milloren la confiança en si mateixos, perquè desenvolupen les seves capacitats i ajuden a vèncer les pors.
  • Millorar les habilitats socials: ja que han d’aprendre a compartir, a negociar, a ajudar-se, és a dir, ha interactuar amb els altres companys.

En resum, deixar als nens/es jugar lliurement a l’exterior segons les seves necessitats i desitjos interns és beneficiós per desenvolupar l’aprenentatge i les habilitats socials i emocionals, cosa que els ajudarà en el futur.

Com diu Richard Luov:
“ Quan els nens juguen en espais naturals estan més aprop d’inventar els seus propis jocs que quan juguen en entorns estructurats. A més És una peça clau perquè els els nens i nenes dirigeixin els seu propi joc, afavorint que siguin creatius”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *