Ja som escola verda!!!

El dissabte 25 de novembre l’equip docent de l’Escola Bressol va assistir al lliurements del distintiu d’escola verda celebrat al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà del Llobregat.

L’acte va comptar amb la presència del director general de Polítiques Ambientalsi Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Miralles i el subdirector general d’inovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament, Àngel Domingo que van ser els encarregats de lliurar els distintius d’Escola Verda als centres que el juny passat varen acabar la formació per la sostenibilitat amb implicació de tota la comunitat educativa i continuar participant de forma activa en la Xarxa d’Escoles Verdes.

El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistemitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació , els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

L’Escola Bressol ha apostat per tirar endavant aquest projecte que implica la comunitat educativa (equip docent, famílies i infants i Ajuntament).

L’Escola bressol ja fa molt de temps que tenia el neguit i la necessitat de tirar endavant la proposta de passar a ser una escola verda però mai havíem tingut la oportunitat de fer realitat aquest projecte fins ara. Durant molts anys s’han anat treballant diferents aspectes mediambientals per tal d’afavorir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i l’entorn. El fet de passar a formar part del col·lectiu d’Escoles Verdes permetrà anar més enllà, buscar noves estratègies i recursos i tenir un reconeixement del treball fet.

Com a Escola Verda, ens proposem una sèrie de fites de cara al futur:

  • Millorar la sostenibilitat del centre.
  • Millorar els coneixements de tota la comunitat educativa, en aspectes relacionats amb el medi i el desenvolupament sostenible.
  • Reforçar positivament els valors i les actituds de respecte i cura envers el medi ambient.
  • formar part d’un projecte global com el de l’Escola Verda on s’integren altres col·laboradors (tècnics d’altres entitats, altres professionals de l’ensenyament, etc.)
  • Etc…

L’acte va finalitzar amb l’actuació  de Dani Jiménez, físic i divulgador científic i presentador del programa «Dinàmiks» al Club Super 3, i amb una visita guiada al museu.