EXPERIMENTACIÓ I CREATIVITAT

L’experimentació vivencial té un paper molt important al nostre dia a dia a l’escola bressol i és per això que volem remarcar quina és la seva rellevància pels més petits.
Els infants en aquestes edats aprenen a partir de l’experiència directa, de les sensacions físiques, de tot allò que els arriba pels sentits. Per aquest motiu, és primordial que l’escola ofereixi situacions atractives per experimentar amb els materials i contextos tan rics com sigui possible, despertant sempre la curiositat per aprendre.

Els infants s’inicien en l’observació i manipulació de diferents materials que els envolten: observen el comportament d’aquests, descobreixen les possibilitats dels seus sentits, el resultat de les seves accions sobre el material, experimenten sensacions i aprenen a distingir les qualitats dels diferents elements: fred, dolç, salat, sec, humit, rugós, calent, etc.

“​El nen que té la llibertat i oportunitat de manipular i utilitzar la seva mà en una forma lògica, amb conseqüències i utilitzant elements reals, desenvolupa una forta personalitat.”
Maria Montessori.

La llibertat, el desig d’investigar, la necessitat de conèixer l’entorn, de tocar i de sentir fa que l’infant visqui una experiència única. Per tant, l’experimentació permet que l’aprenentatge sigui significatiu.
Hem de tenir present que el més important és motivar-los i estimular-los, utilitzar element que els hi siguin més quotidians, de manera que allò que aprenguin ho puguin portar a la seva vida diària. Amb això també potenciarem la seva creativitat i la imaginació.

El paper de l’adult és el de preparar l’espai, proporcionar els materials i posar-los al seu abast de manera atractiva. La seva actitud ha de ser de no controlar el joc i deixar que ells lliurement explorin el que els hi vingui més de gust.

“Jo no ensenyo als infants, només els proporciono les condicions perquè puguin aprendre.”
Albert Einstein

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *