MÚSICA AMB NADONS

El llenguatge musical facilita l’expressió i la comunicació des de ben petits. Els hi augmenta la capacitat de concentració, la sensibilitat, els ajuda a expressar: sentiments, desenvolupar la parla i l’expressió corporal i afavoreix la relació afectiva…

Amb els nadons podem treballar: el ritme, la descoberta dels instruments, cantar, la modulació de la veu, etc…

La música també la utilitzem en moments quotidians per tranquil·litzar-los, per divertir, per gaudir, inclús escoltem unes audicions relaxants per tal d’amenitzar l’ambient, en un moment determinat d’una activitat com és el moment de realitzar un massatge o per relaxar l’ambient abans d’anar a dormir per tal de proporcionar calma i tranquil·litat.

Durant el curs treballem cançons, fem cançons de falda i audicions de músiques de diferents estils.
Per realitzar les activitats ens valem d’objectes, com són: els mocadors, titelles d’animals o personatges (de dit, de pal, de mà,…), bombollers, imatges en relació a una cançó i instruments de petita percussió (adaptats a la seva manipulació, que permetran als infants apropar-se a l’entorn musical i que aquest esdevingui per a ells un llenguatge significatiu) etc…

Els jocs de falda potencien la relació afectiva entre l’educadora i el nen/a. És una manera de poder tenir un moment individualitzat i de calma amb cada infant. Són cançons curtes que es canten amb el nen/a asseguts a la falda i des d’on es transmet tot l’afecte. Mentre fem els jocs de falda: fem carícies, els gronxem i els mirem captant la seva mirada. Tot això, afavoreix la creació d’un clima afectiu molt beneficiós i fa que el nen se senti confiat i segur.

A continuació us posem un seguit de cançons de falda els quals fem:

 • Arri arri tatanet
 • Joc de dits
 • Si vas a la carnisseria
 • Escarabat bum-bum
 • Espolsem el matalàs
 • Ralet, Ralet
 • Ball manetes,….. entre d’altres.

  La capsa de les cançons també és un bon recurs que utilitzem, a dins posem unes imatges relacionades amb unes cançons en concret. Quan cantem treiem una imatge i cantem la cançó fent servir un to melòdic suau que sigui agradable a l’oïda dels nostres nadons.

  Els hi oferim la panera dels instruments que està composta per: un xil·lòfon, una campana, una pandereta, un tambor i una granota que emet so al passar-li un pal, (tots ells són de metall i de fusta), això els permet descobrir el món sonor, rítmic i harmònic. Aquests primers objectes musicals els aporten eines d’exploració sonora meravolloses amb els quals trastegen i aprenen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *